វិជ្ជាមេផ្ទះ៖ ជ្រក់មមាញ


ភរិយានិងម្ដាយម្នាក់

«ជ្រក់មមាញជាអាហារដ៏មានប្រជាប្រិយមួយរបស់ខ្មែរយើង។ ជ្រក់មមាញមានរបៀបធ្វើច្រើនយ៉ាងតាមតំបន់ឬការនិយមរបស់មេផ្ទះ។ថ្ងៃនេះម៉ាក់អាបីនាក់សុំលើកយកពីរបៀបធ្វើជ្រក់នេះមកបង្ហាញជូនញាតិមិត្តយើង»

  • លាងមមាញ អោយស្អាត បេះឬកាត់ខ្លីៗតាមការនិយម
  • ដាក់ហាលថ្ងៃអោយស្ងួតស្រពាប់ៗ
  • ដាក់ឆ្នាំងលើភ្លើងអោយក្ដៅ រួចទើបដាក់ស្ករត្នោតកូរអោយឡើងឈ្ងុយព៌ណក្រហម
  • វាល់ទឹកតាមកែវដែលបំរុងដាក់ជ្រក់
  • ចាក់ទឹកចូលក្នុងឆ្នាំងស្ករ ដាំអោយពុះ
  • ថែមអំបិល ភ្លក្សមើលប្រៃបន្តិច ទើបបិទភ្លើង ទុកអោយត្រជាក់ល្មម
  • ដាក់មមាញដែលស្ងួតស្រពាប់ចូលក្នុងកែវ ទើបចាក់ទឹកនោះចូល លៃយ៉ាងណាអោយលិចមមាញ(អាចដាក់ទឹកនោះបន្ថែមក្នុងស្បោងស្អាតមួយរួចដាក់ពីលើ សឹមគ្របកែវឬក្រឡនោះអោយជិត)
  • រក្សាទុកអោយជូរ២យប់
  • ថែមសណ្ដែកបណ្ដុះ ដោយចាក់ជ្រក់ពីកែវមកលាយ អោយសព្វ អាចភ្លក្សថែមស្ករស អំបិល (បើសិនជានៅសាប) ទើបញាត់ចូលកែវវិញទុក១យប់ទៀត ឬអាចញ៉ាំពេលល្ងាចក៏បាន បើបានលាយសណ្ដែកបណ្ដុះពីព្រឹក (តែតាមបទពិសោធរបស់ខ្ញុំ គួរទុកមួយយប់ទៀត ទើបជូរស្រស់ឆ្ងាញ់)

តំបន់ខ្លះគេនិយមបន្ថែមគល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ពីលើជ្រក់ទៀត ដើម្បីបន្ថែមរសជាតិជ្រក់។

image

View original post

Advertisements

Level Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

ឡូហ្កូ WordPress.com

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី WordPress.com របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូប Twitter

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Twitter របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូបថត Facebook

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Facebook របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

Google+ photo

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Google+ របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

កំពុង​ភ្ជាប់​ទៅ​កាន់ %s